Bestuur

Het huidige bestuur is sinds september 2016 gestart. Het bestuur bestaat uit meerdere bestuursleden

Voorzitter: Jurriën van der Veer

Vice voorzitter: Regine Bouquet

Penningmeester: Gerard Mertens

Secretaris: Petra van Hintum

Bestuursleden: Jenny van Hintum, Marieke Heurkens en Brenda van der Boom

Regisseuse

Lonneke van der Veer

Ik ben regisseuse en eindverantwoordelijke voor de producties van jeugdtheater Spons.
Als jong meisje, even oud als de Spons leerlingen nu, speelde ik al toneel in het dorp waar ik ben geboren. Vandaar uit is mijn interesse in theater geboren en heb ik de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in het les geven van zowel toneel als zang. Een studie als dramatherapeut heeft me veel kennis gegeven en de kracht van theater in laten zien op professioneel niveau.

Theater laat kinderen groeien! Om te zien hoe kinderen beginnen en na een jaar op een podium  staan te stralen, geeft mij iedere keer weer een voldaan gevoel en een enorme kick!

De verschillende leeftijden van leerlingen, bestaande of eigen geschreven stukken houdt het afwisselend. Daarnaast is natuurlijk de creatieve ontwikkeling die bij een stuk komt kijken een feestje om samen met de mensen om  me heen te mogen creëren.

Ik ben erg dankbaar dat ik bij Spons deze mooie rol mag en kan vervullen en de leden van Spons kan laten genieten van deze kunstvorm.

Regieassistenten: Evi van Hintum

Mijn naam is Evi van Hintum, 22 jaar en kom uit Herpen. Zingen, dansen en acteren is vanaf jongs af aan al mijn passie.

Toen ik 8 jaar was ben ik deel gaan nemen aan Kinderkoor de Flierefluiters waar we veel leuke optredens en uitdagingen deden. Dit is in januari 2020 verder gegaan als het popkoor van jeugdtheater Spons. Vanaf 2016 is de 12+ groep in Herpen van start gegaan. Hierin heb ik een paar jaar meegespeeld.

Op het voortgezet onderwijs heb ik richting theater gekozen om me daar nog verder in te ontwikkelen, de stages heb ik bij jeugdtheater Spons gedaan in de groepen Ravenstein en Berghem. Daarna ben ik de groepen Herpen en Berghem mee gaan begeleiden. Inmiddels heb ik  de regie over het Popkoor Spons en ondersteun ik de theatergroepen.

Ik vind het heel belangrijk om kinderen nieuwe dingen te leren en zelfverzekerd op het podium te laten staan, maar ook vooral dat ze elke keer weer met plezier naar de lessen toe komen!

Jessica Koppers

Hallo allemaal,

Mijn naam is Jessica Koppers, ik ben 24 jaar oud en ik kom uit Nijmegen. Vanaf mijn 7e ben ik al volop bezig met musical en tot de dag van vandaag geniet ik daar nog steeds van. Zelf heb ik dus al enige ervaring op dat gebied, zowel amateur als (semi)professioneel. Verder heb ik een vooropleiding theater gedaan, ben ik afgestudeerd aan de musical academie en daarna wilde ik mij nog een jaar specialiseren op dans allround.

Ik was daarom ook erg enthousiast toen ik werd gevraagd om lessen te komen geven bij Spons! Ik vind het belangrijk dat ik mijn passie en enthousiasme voor dit vak kan overbrengen naar de kinderen. Maar het allerbelangrijkste in mijn lessen vind ik dan toch dat ze plezier kunnen maken en vervolgens dat ze dat op het podium dan ook uit kunnen stralen!

Marlies Bouquet

Hey!

Ik ben Marlies Bouquet. Ik ben 18 jaar oud en en volg mijn opleiding aan de Pabo. Sinds groep 4 ben ik al bezig met zang, dans en theater. Ik begon bij het kerkkoor in Herpen waar Lonneke later de dirigente werd. Daar zongen we iedere zondag in de kerk en speelden we met kerst een musical. Toen ik naar de middelbare school ging, ben ik samen met andere 12 plussers van het koor naar Jeugdtheater Spons gegaan. Dit jaar is mijn 6e jaar bij jeugdtheater Spons.

Ik speel zelf in de 12+ groep en geef ondersteuning bij de groepen van Ravenstein en Berghem. Het lesgeven aan de kinderen vind ik echt super leuk en doe dit iedere week met heel veel plezier.